Recreatie

Recreatie

In de zomermaanden zijn er regelmatig scholieren van het Christaan Huijgens College onder leiding van een docent aanwezig op het veld om te leren speerwerpen of honkballen. Natuurlijk zie je ook regelmatig mensen voetballen, badminton spelen, hardlopen en trainen voor gevechtsport.

Ook worden de grasvelden in het park gebruikt om op te luieren en te picknicken. Er is voor iedereen ruimte. Rondom het bruggetje, dat sterk doet denken aan een van de schilderijen van Monet, worden regelmatig trouwfoto's gemaakt. Natuurlijk wordt het park door omwonenden gebruikt om met de hond te wandelenen en de jeugd verzameld zich daar waar er stoeltjes of bankjes staan.

 

Tai Chi

Al twaalf jaar wordt in het Henri Dunantpark in Eindhoven, elke zondagochtend Tai Chi beoefend. Deze oosterse bewegingsvormen zorgen vooral voor rust en meditatie. En wie denkt dat alleen Chinezen aan Tai Chi doen heeft het mis, iedereen is welkom.

kijk hier voor een filmpje over de tai chi in het Henri Dunantpark

Speeltoestellen voor de kids en jeugd

In het noordelijk deel van het park ligt een zandbakje met speeltoestellen voor de allerkleinsten.

In het zuidelijk deel van het park ligt een zandbak met speeltoestellen voor kleinere kinderen en grotere kinderen. Een mooi klimnet en een kabelbaan zijn aantrekkelijke elementen. Ook is er, weer afgescheiden van de gebieden waarin de speeltoetellen liggen een basketbalveld en een skatebord faciliteit.

Honden Losloopterrein

In het Henri Dunant park is door de gemeent een mooi omheind honden losloopterrein aangelegd. Hier kunnen de honden volop rennen en spelen zonder dat hun baasjes bang hoeven te zijn dat hun trouwe viervoeter de weg op schiet.

Visvijver

De vijver van het Henri Dunantpark fungeert ook als visvijver. Regelmatig zitten er vissers langs de kant te genieten van de zon en de rust van het vissen. Ook worden er door lokale visverenigingen viswedstrijden georganiseerd.

Schaatsen en sleeën

In de winter is het park een prachtgezicht. Als het gesneeuwd heeft zijn de heuvels in het park uitermate geschikt om vanaf te sleeën. Hier wordt dan ook elk jaar gretig gebruik van gemaakt.

Mocht het weer eens meewerken, en vriest het hard genoeg? Dan kan er geschaatst worden op de vijver in het park.

Speelpark De splinter

In het park ligt een openluchtspeelparadijs van ongeveer 3,5 hectare groot. Het park is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Er bevinden zich onder meer speeltoestellen, een kinderboerderij, peuterhoek, peuterzwembad en een pirateneiland.

 

 

 


Free Dreamweaver templates by JustDreamweaver.com